Stílus - Alba Plaza

TOP 10 cipőtrend 2017

TOP 10 cipőtrend 2017

  • 2017-02-20


2016-ban se szűkölködtünk jó cipőkben, és szerencsére idén is lesz miből válogatni!
Hiszen a tervezők most is, mint oly sokszor mertek igazán nagyokat álmodni és ennek köszönhetően olyan cipőtrendekkel rukkoltak elő, hogy őszintén megvallva néha még én is csak kapkodom a fejem. Itt vannak például az átlátszó sarkak, a pom-pomos cipőkön és a szőrmés loaferek is, amik egytől egyig a 2017-es trend ikonikus darabjai lesznek.
Azért senki se kapjon most azonnal a szívéhez, hiszen a bevált modellek jó része megmarad, de ezeken felül újdonságokból sem lesz hiány.

1.) Glove Pumps - Victoria Beckham egyik nagy kedvence ez az újdonság, ami elsőre csúnyácskának tűnhet, de a szakemberek szerint hatalmas siker vár rá. A klasszikus körömcipő egy újragondolt verziója. kisebb sarok, extrémebb felsőrész és hegyesebb orr. 
Az én véleményem az, hogy ez azért nem mindenkinek áll jól, illetve szerintem kevesek érzik majd igazán a magukénak. De ki tudja…. meglátjuk…

Glove cipők

2.) Fodor hátán fodor – A fodrok minden téren hódítanak 2017-ben, legyen az táska, ruha, blúz vagy akár cipő is. S míg egy fodros ruha sajnos nem minden testalkaton mutat jól, addig a lábbelik terén nincs ilyen gond. Sőt ennek a trendnek köszönhetően senkinek sem kell lemondania a bohókás hullámokról, hiszen ezt mindenki bátran viselheti, de csak abban az esetben, ha szereti az extravaganciát.
Fodros cipők

3.) Újra hódít a pom-pom - A gyerekkort idéző puha szűrpamacsok garantáltan mosolyt csalnak szinte mindenkinek az arcára. 2016 őszétől kezdve már nagy divat volt kulcstartóra, vagy a táskára aggatni ezeket, s a tapasztalatom szerint igen nagy sikerrel vásárolták is ezeket a hölgyek. Így jó hírem van azoknak, akik eddig is imádták a menő kis szőrgombolyagokat, hiszen idén a pom-ponok már a cipők orrán, illetve a cipőfűzőkön is visszaköszönnek. Nem kell aggódni, elsősorban jó minőség műszőrökről beszélünk. Hiszen az állatvédelem kiemelten fontos, minden nagyobb divatcégnél is.
Pompomos cipő


4.) A jó öreg szőrmés loafer - Ez a cipő talán már nektek is ismerős lehet, hiszen a múlt alkalommal már beszéltem róla, de ma sem mehetünk el mellette szó nélkül. Ez az őrület a Gucci egyik ikonikus darabjával kezdődött, amikor a márka szőrös és sima cipői egyik pillanatról a másikra robbantak be a köztudatba, ezzel egy időben hatalmas őrületet teremtve az fashioniszták körében. Az első ilyen ikonikus lábbelit még 1932-ben készítették, s azóta, több alkalommal is szerepelt a kötelező darabok között, s így lesz ez 2017-ben is. Idén abszolút a szőrős verziója hódít majd.
Loaferek

5.) Balerina cipők újragondolva - A „balett” cipők rendkívül kényelmesek, egyszerűen szinte olyan érzés mintha nem is viselnénk semmit a lábunkon. Ezért sokak hatalmas kedvence, s biztos vagyok benne, hogy szinte minden hölgy szekrényében lapul belőle legalább egy darab. Azt azonban be kell valljuk, hogy már kicsit unalmas és egysíkúak ezek a darabok. Nos, ennek köszönhető, hogy a tervezők 2017-ben ehhez is hozzányúltak és megbolondították különböző csatokkal és a boka köré tekerhető szalagokkal. Szerintünk nagyon vagány és egyedi minden egyes ilyen lábbeli, de érdemes megpróbálni őket vásárlás előtt, hiszen bizonyos típusok vastagíthatják a bokát, illetve összenyomják a lábat.
Balerina cipők

6.) Metálos csillogás – Mostanra már ez a kijelentés nem csak az órák és az ékszerek vonatkozásában állja meg a helyét, hanem a lábbeliket illetően is. Jöhet a rose gold, az ezüst és még az arany is. Akár magas sarkú valódi csajos kivitelről, akár a maszkulin vonalvezetésű férfias jellegű, dandy lábbelikről legyen is szó, a metálos csillogás igazán nyerő 2017-ben.
Fényes cipők

7.) Újra hódítanak paták – Igen, jól hallottátok! A „holdjáróként” vagy „csótányroppantóként” is aposztrofált lábbelik 2017-ben ismét reneszánszukat élik. Megemelt talpakra kerülnek a tornacipők, és rajtuk kívül szinte minden egyéb női cipő is. Az én véleményem az, hogy nem kell rögtön nemet mondani erre a trendre sem, hiszen itt is, mint az élet más területén is vannak jó és elfogadható verziók, valamint szélsőséges extrémitások egyaránt. Így például, aki alacsonyabb termettel rendelkezik, nekik egy jól megválasztott ilyen lábbeli abszolút praktikus lehet.
Platform cipők

8.) Masnikkal szebb az élet - A masnik egyértelműen a nőiességet és a bájt jelképezik. A visszafogottabb stílus kedvelőinek is abszolút jó választás lehet egy masnival díszített lábbeli. Így dekorálják a klasszikus körömcipők mellett a sportcipőket, és a tornacipőket is! A masni kerülhet az orrészre, a cipőfelsőrészre, vagy akár a boka körüli területre is. A színek, és a textúrák vonatkozásában itt is határ a csillagos ég.
Masnis cipők

9., Szegecsek, kövek és minden, ami feltűnést kelt – Ahogyan az már talán mindenki számára világossá vált, az idei évben minden divat lesz a cipők vonatozásában is, ami eltér a megszokottól, vagyis, ami extrém. Nyugodtan válasszunk szegecses orrú vagy ilyen pánttal díszített lábbelit, hiszen egészen biztosan nagyon vagány megjelenést kölcsönöz majd nekünk. Ugyan ez a helyzet a kövekkel, kristályokkal is, ahol abszolút a méret a lényeg. Vagyis minél nagyobb, annál jobb. A színek tekintetében is nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánknak és merjünk bátran csillogni-villogni.
Szegecses és köves cipők

10.) Legyen kicsit giccses a sportcipőd! - Minden évben van valamilyen uralkodó és irányadó extrém minta a sportcipő nyomatok vonatkozásában is. Nos, idén a bajuszt felváltják a csókos ajkak… Egy biztos, ez azért egy elég merész motívum. De, hát kinek a pap, kinek a…
Giccses cipők


Kernya Mariann (MAYA)
Fotók: Internet

olvass tovább