A 2018-as év trend színei

Az év eleje a sok új lehetőség és a számtalan jobbnál jobb terv miatt is izgalmas időszak számomra, no meg persze azért, mert a Pantone Intézet munkatársainak iránymutatása alapján ilyenkorra már garantáltan megvannak az adott évi trend színek. 
Szóval indulhat a tervezés, ötletelés, gondolkodás…

2018 első számú trend színe az ULTRAIBOLYA - Ultra Violet, ami egyszerre provokatív és drámai!!!
A találékonyság, az eredetiség és a határtalan lehetőségek és az önkifejezés szimbóluma, ami arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan feszegessük a korlátokat. 
A Pantone azért választotta 2018 színének, mert kifejezi az emberiség égető vágyát arra, hogy saját világának határain túlra merészkedjen.
Néhány éve, amikor a pávazöld a kedvenc színünk volt, a sötétebb lila is jött vele együtt, úgyhogy nem meglepő, hogy az evergreen árnyalattal most a lilának egy sokkal vibrálóbb, élettelibb árnyalata is visszatért. 
Nem mindenkinek lesz majd bátorsága felvenni ezt a színt, de aki tudja viselni, az garantáltan felhívja majd magára a figyelmet.

Ultraviola színek


2., Elragadó rózsaszín – Rapture Rose
Ha lehetek őszinte akkor azt mondom, hogy erről a rendkívül izgalmas színskáláról nekem ez az egyik legkevésbé megnyerő árnyalatom, de a rózsás, rózsaszínes jegyek hatalmas népszerűségét figyelembe véve nem lepődők meg ezen. 
Kíváncsian várom, hogy az egyes tervezők mit hoznak majd ki belőle és biztos vagyok benne, hogy leszenek igazán remek megoldások…. 
Én különösen a nyári időszakara teszem a szárnyalását, amikor is imádni fogják vidám, virágos hatása miatt, különösen a napbarnított bőrrel rendelkezők.


Elragadó szín


3., Virágzó dália – Blooming Dahlia
Egy újabb rózsaszínes árnyalat, ami abszolút alátámasztja az előbb leírtakat. Ha választani kell a kettő közül, akkor én egyértelműen erre tenném a voksom, hiszen sokkal üdébb és frissebb árnyalat. Szerintem az esküvői szezon egyik nagy slágere lesz, nekem legalábbis ezt a hangulatot hozza.


Dália szín


4., Majdnem mályva – Almost mauve
Véleményem szerint az erős és harsány színek tompítására került be ez az árnyalat az idei top 12-be, hiszen szabályosan jól esik ránézni és belegondolni, hogy mennyire jó érzés lesz viselni. Tökéletes kiegészítőszín, ennek köszönhetően a lábbelik, a táskák vagy az ékszerek piacának meghatározója lesz véleményem szerint.


Malyva szín


5., Madársárga – Meadowlark 
A meadowlark egy amerikai énekesmadár, akinek a begyét díszítik ezek gyönyörű sárga tollak. S a szakemberek előrejelzése alapján 2018 tavaszán az első igazán meleg napsugarak megérkezésével mi is ebben a színben pompázunk majd, vagyis, ha úgy tetszik idegen tollakkal ékeskedünk!  Nálam már most nagy kedvenc… 


Madár sárga


6., Cseresznyeparadicsom – Cherry tomato 
Már a 2017-es őszi/téli kollekciókban is sok helyen lehet találkozni vele, és most a leárazásokon érdemes lesz lecsapni néhány alap darabra, mert tavasszal igazán nagy sláger lesz ebből a merész, narancsos-piros színből. Én abszolút támogatom ezt az irányt, hiszen erőt sugároz, dinamikus, magabiztos és ragyogó. Akár a ruhák, akár a kiegészítők piacának meghatározó szereplőjének tartom és már várom térhódítását.


Paradicsom szín


7., Palota kék – Palace Blue 
A Pantone állítja, hogy ez a kék a következő tavasz egyik divatszíne lesz, de én egyelőre inkább csak a lakberendezésben, illetve a színes hajak trendjeit követve találkoztunk vele. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesz ott néhány hónap múlva minden kirakatban. Én nem bánnám a dolgot, mert abszolút karakteres és jól hordható színről van szó.

Palota kék

8., Lime punch 
Nekem ez is nagy kedvencnek tűnik első látásra, bár vannak akik szerint a szövegkiemelő volt az, ami a szakembereket inspirálta… 
Azt nem vitatom, hogy merész és provokatív árnyalat, de én abszolút kíváncsi vagyok a gyakorlati megvalósulására.

Lime szín


9., Fűszeres alma – Spiced Apple 
Stella McCartney már korábban is használt hasonló árnyalatokat a tavaszi kollekciójában, de ez a sötétebb, bordós árnyalat sokági inkább őszi szín volt. 2018-ban viszont az előrejelzések szerint éppen hogy az év első felében lesz majd porondon ez az árnyalat. Izgalmas ruhadarabokra számítunk!

Alma színek

10.,Tengerész kék – Sailor Blue
 A tengerészkék sem ismeretlen árnyalat azok előtt, akik követik a divatszínek alakulását, de mi cseppet sem bánjuk, hogy visszatér. Főleg, hogy az előrejelzések szerint inkább az év második felében, tehát 2018 őszén és telén lesz népszerű, márpedig mi nem igazán tudunk ennél szebb színt elképzelni egy minden alkalomra megfelelő kabátkának.

Tengerész kék

11., Kókusztej – Coconut Milk 
A fehér színnek mindig örülünk, mert igaz, hogy kényes és macerás, de tényleg nagyon szépen hordható, sok féle stílussal és kiegészítővel lehet társítani. Ráadásul 2018 őszén ebben a meleg, krémes, finom árnyalatban tér vissza, amibe tényleg öröm lesz majd burkolózni.


Kókusz szín


12., Langyos homok – Warm Sand 
Ettől a színtől bizonyos, hogy ősszel és télen is úgy fogjuk érezni magunkat, mintha éppen csak egy forró, homokos tengerparton sétáltunk volna végig, ráadásul nagyon szépen lehet majd a kókusztej-fehérrel párosítani, így biztos, hogy az egyik kedvencünk lesz majd a szezonban.

Homok színek

Kernya Mariann (MAYA)
Fotók: Internet