Kalaptrend 2017 tél

Az igazi hideg napok beköszöntével szinte egyidőben előkerülnek a tél kötelező kiegészítői, a kalapok és a sapkák. 
Praktikus tulajdonságaik abszolút elvitathatatlanok, hiszen megvédenek az időjárás viszontagságaival szemben, sőt a frizuránk esetleges tökéletlenségét is segít elrejteni. Azonban napjainkban jóval túlmutat ezen az a motiváció, ami miatt megvásároljuk őket, hisz a praktikum mellett nagyon sokszor a divat diktálta trendek miatt választjuk őket, hiszen az abszolút elvitathatatlan egy-egy jól megválasztott darab tökéletesen megkoronázza megjelenésünket és alkalmasint teljesen egyedi megjelenést kölcsönöz viselőjének. 

A stílusát tekintve megkülönböztetünk elegáns, sportos, sőt egészen extravagáns fejfedőket is. S őszintén hiszem, hogy az idei kalaptrendek változatosságának köszönhetően, egészen bizonyosan mindenki megtalálja majd a számára leginkább megfelelő darabot.  
Összeszedtem az alábbi anyagban a legdominánsabb darabokat, amik garantáltan nagy népszerűségnek örvendenek majd az előttünk álló hideg hónapokban.

1., A valódi keménykalap – A téli időszak egyik legkedveltebb és legklasszikusabb darabja. Nem fog rajta az idő és folyamatosan hatalmas népszerűségnek örvend, a férfiak és az urak körében egyaránt. Általában kisméretű karimával rendelkezik és masszív, tartást adó anyagból készül. S ma már egyre több színben, mintával és dekorációs elemmel kapható. 
Aki esetleg a hagyományosabb színű verzióval rendelkezik, annak sem kell elkeserednie, hiszen bátran dekorálhatja a meglévőt tollakkal, virágokkal, szalagokkal, esetleg strasszokkal.

Keménykalapok 2017

2., Fedora – Szintén klasszikus és népszerű forma, általában gyapjúból vagy filcből készül. Karimájuk nagysága változó az egészen kicsitől, közepesen át a nagyig. Legtöbbször színesek és sokszor alkalmaznak rajtuk különböző díszítéseket is. A fast fashion márkák legkedveltebb kalapfazonja, szinte minden márka üzletében megtalálható, így könnyen és viszonylag olcsón hozzájuthatunk.

Fedora kalapok 2017

3., Svájci sapka vagy barett - Idén fekete műbőr vagy bőr verzió a legdivatosabb belőle, de kapható még kötött, vagy pamut anyagból is, akár gyöngyökkel, szalaggal, vagy szegeccsel díszítve. 
Nagy előnye, hogy sokféleképpen viselhető, kényelmes és praktikus. Hölgyek és urak egyaránt nagy előszeretettel választják ezt a fejfedőt.
Baker Boy – az egyik legnépszerűbb/must have barett 2017-ben, elől sildje van és abszolút maszkulin vonalvezetése, így csak az igazán vagány hölgyeknek ajánljuk

Svájci sapkák 2017

4., Éljen a szőrmesapka - Természetesen itt is a műszőröket preferáljuk, az állatvédelem jegyében. Fazonválaszték vonatkozásában pedig csak a képzeletünk szab határt, hiszen divatosak az usánkák, a kucsmák és még számtalan érdekes és néha merész forma. Színekben és dekorelemben is bővelkedik az idei téli kínálat, így az egészen extrém stílus kedvelői is garantáltan nem maradnak fedetlen fővel 2017-ben.

Szőrmés fejfedők 2017

5., Beanie - Ez a hátul lelógó fazon már évek óta egy igen közkedvelt darab, olyannyira, hogy a „street style” egyik kötelező kiegészítője. Elsősorban kötött anyagból készül, amit a gyártók egy polár béléssel tesznek még melegebbé. Trendi belőle az elől nagy felirattal rendelkező, illetve a fejtetőn szőrmebúbos verziók is. De azok, akik abszolút letisztult darabra vágynak, azok is megtalálják a hozzájuk leginkább passzolót, a szivárvány minden színében. 

Beanie sapik 2017

Cikk: #MAYAstylist 
Fotók: Internet