Trendszínek 2017 ősz/tél

Egy új szezon vizsgálatát is, mint az éleben minden mást, érdemes az alapoktól, vagyis jelen esetben, a színektől kezdeni. 
Elöljáróban annyit elárulhatok, hogy az előttünk álló hűvösebb napok, nagyon is színesek és tónusosak lesznek legalábbis, ami a divatot illeti. Ez a tendencia már néhány éve elkezdődött, és az idén is abszolút ez uralja majd a téli trendeket. 
Ennek lényege az, hogy el kell felejteni a hosszú éveken át szinte kizárólagosan uralkodó szürke-barna-fekete kombinációkat, amiket maximum egy kis bordóval dobtak fel a bátrabbak. Helyette igazi színkavalkád melengeti majd a lelkünket a nagy hidegben. Ezért a Pantone Intézet ismét összerakott egy színskálát, amelyben elsősorban a meleg tónusok dominálnak. 
De nézzük is a konkrétumokat…

1., Elsőként a nagyon dinamikus vöröset, és árnyalatait emelném ki, ami az én személyes nagy kedvencem is az élet minden területén. 
Közülük az első az igen lüktető és abszolút nőies grenadin, ami a legmeghatározóbb vonulatnak bizonyul 2017 őszén, igazi húzószínnek számít.

Grenada

A másik az évszak legalapvetőbb és legmelegebb tónusa az őszi juhar. Gyönyörű rozsdabarna, amiben visszaköszön a táj szépsége, ebből kifolyólag valódi sláger ebben az időszakban. 
Ezek mindegyikéről együttesen elmondható, hogy már önmagában is melegséget áraszt, garantáltan feldobva ezzel az előttünk álló ködös és szürke napokat.

Juhar

2., A lilának két tónusa is komoly szerepet kap idén ősszel/télen. 
A mély, és igazán karakteres, valamint egy jó adag barnás beütéssel is bíró portói, mellette komoly szerepet kap még a halvány, lilára épp, hogy csak emlékeztető balettrózsaszín árnyalat. 

Portói

A portói vélemény szerint nem lila, nem barna, és még csak nem is bordó, hanem mindezek káprázatos elegye. Ő hivatott leváltani, a már kicsit „megkopott fényű” bordót
A balettrózsaszín pedig a csípős hidegben egészségesen kipirult, rózsás arcra emlékeztet. Sokak számára a vastag kötött pulóverek elképzelhetetlenek nélküle.

Balettrózsaszín

3., A természetközeli színek szintén gyakran visszaköszönnek az újabb és újabb trendek színpalettájáról. Nincs ez másképpen idén télen sem.
Ennek jegyében került előtérbe az örökzöldek egyik világosabb verziója, a fenyőzöld is, ami rajtam kívül garantáltan sokak körében hódít majd.

Fenyőzöld

Természetesen, annak sem kell megijednie, aki a klasszikus zöldet kedveli, hiszen a khaki olívazöldes tónusa továbbra is szinte kötelező lesz az őszi/éli gardróbban. 
S, ha már zöldek, akkor létezik egy nagyon világos, már-már túlzottan extrém árnyalat is a golden lime „személyében”, ami egy üde zöldes sárga tónus, így biztosan felfrissíti a szezon komolyabb színeit, és abszolút jól kiegészíti azokat.

Golden lime

4., A kék imádóknak sem kell elkeseredniük, amiért ők eddig még kimaradtak a felsorolásból, sőt… 
A tengerészkék egy új árnyalatából lett az idei ősz egyik legszebb színe, a navy-peony, amit leginkább bazsarózsakékként tudnék lefordítani. Ez amolyan semleges tintaszínként aposztrofálható, ami semmiképp sem hivalkodó sőt, egy nagyon is lágy tónus. Tökéletes választás, akár a hétköznapokban, akár alkalomra. Én már most imádom.

navy peony

S, ha már kék, akkor nem mehetünk el szó nélkül a lista talán legfrissebb és leghűvösebb árnyalat a marina mellett sem. Ez már az igazi fagyos, didergő téli hangulatot vetíti elő számunkra. Azt, amikor ropog a hó a talpunk alatt, felettünk szikrázóan kék az ég, ragyog a nap, a levegőt pedig kristálytiszta.

Marina kék

5., Végezetül, de egyáltalán nem utolsó sorban az elmaradhatatlan pasztellek zárják a sort.
Hatalmas népszerűségnek örvend 2017-ben az ugyancsak finom tónusú rumos vajszín is, ami igazán meghitt és valódi melegséget áraszt.

Rumos vajszín

S van valami, ami mellett biztosan nem érdemes szó nélkül elmenni, sőt abszolút megéri bizalmat szavazni neki, azok a natúr szürkék. Hiszen ezek alapszínként is tökéletesen társíthatók a fent felsoroltak szinte mindegyikéhez.

Natúr szürke

Végezetül szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy mindezek mellett továbbra is megtalálható lesz az üzletek kínálatában az ében fekete, ami mindenkor és mindenhol megállja a helyét és továbbra is a divat koronázatlan királya. 
Valamint a barna sem kerül ki teljesen a látókörünkből.

Kernya Mariann (MAYA)
Fotók: Internet