Milyen ruha illik az alakodhoz?

Te tudod, hogy melyik típusba tartozol? A következőkben megtudhatod mely ruhák előnyösek számodra, illetve melyek nem. A női alkatokat hagyományosan három kategóriába sorolják: az endomorf, ektomorf és mezomorf. Ezek teljesen különböző módon híznak, más termékek áll jól nekik, és máshogy tudnak formálódni, valamint diétázni is.
 A három kategórián túl, létezik még az alma, a körte, és a vonalzó, valamint a homokóra szerinti osztályozás is, de akadnak olyanok is, akik szerint 12 különböző női testalkat típus létezik. Egy dolog azonban biztosan közös mindegyikükben, vagyis, minden nő a másik megjelenését irigyli. 

Alkatok

- Az endomorf alkat hízékony, s csak úgy szaladnak fel rájuk a kilók. Ők azok, akik akkor is híznak, ha csak ránéznek az ételre. Combban és fenékben biztosan erősebbek, és gyakran tónustalanok az izmaik. Vagyis kevésbé feszesek és kisportoltak, inkább méretes idomaikkal hódítanak.
- A mezomorf alkatba tartozók azok, akiket mindenki irigyel. Akik olyanok, mint a homokóra, vagyis rájuk jellemző az ikonikus 90-60-90-es alkat. Könnyen fogynak, és eredménnyel építik izmaikat, illetve formálják a testüket, hiszen kerek formákat és remek arányokat tudhatnak megukénak.
- Az ektomorf alkatú hölgyek az előző szöges ellentétei. Szemben az igazán nőies mezomorf vonalakkal, ez a mostani kifejezetten fiús és vékony testfelépítést feltételez.  Kicsi mellek, vékony csontozat és végtagok, egyszóval igazán törékeny alkat jellemzi. A topmodellek hagyományosan ebbe a kategóriába tartoznak. Bár első körben mindenki őket irigyli. Ettől függetlenül a legtöbb ilyen lány nagyon szeretne hízni, de ez általában, valamiért nem sikerül nekik.

Ha ez a 3 kategória nem lenne elegendő számotokra, akkor egy másik, igen elterjedt osztályozást is górcső alá veszünk. Ide tartozik a körte, az alma, a vonalzó vonal, na meg a homokóra. 

Testalkatok

1., Körte alkat - Talán Beyoncén az egyik legjobb példa erre a kategóriára. Az Ő nevét hallva, szinte azonnal tudjuk, hogy milyen is egy körte alkatú nő. A körték csípőben és combban erősebbek, de vékony, kecses a derekuk. A felsőtest és az alsó között gyakran akár egy ruhaméretnyi eltérés is előfordulhat. Aki derékig és térdtől lefelé nagyon jól néz ki, az a biztosan körte típus. 
- További sztárpéldák: Sandra Bullock, Shakira, Alicia Keys, Kim Kardeshian, JLO
- Ezt viseld: vállat hangsúlyozó felsők, puffos ujjak, finom esésű blúzok, ujjatlan felsők, hosszú, maxi ruhák, egyenes szárú csizma, szélesebb nadrágszár
- Ezt mindenképpen kerüld: bokacsizma, csőnadrág, ceruzaszoknya, szűk, test vonalát követő felsők, illetve ruhák, pántos cipők
Körte alkatúak

2., Alma alkat - Az alma ehhez képest hasra hízik, kezei és lábai vékonyak. A mellek általában nagyok, a derék azonban nem hangsúlyos. Bár az almák biztosan mindig a hasuk miatt szenvednek, de bátran mutogathatják a lábukat és a karjaikat, illetve érdemes hangsúlyozni a dekoltázsukat is. Egy övvel varázsolhatsz magadnak derekat, a V-kivágás megnyújtja a felsőtestet, a pántos bokacipő pedig a vékony lábra helyezi a hangsúlyt.. Egyszerűen a szemet a vonzó testrészekre kell irányítani a figyelmet.
- Sztárpélda: Tóth Vera (a fogyása előtt),Chaterine Zeta Jones, Adele
- Ezt viseld: jó melltartó, nyitott nyakvonal, dekoltázst hangsúlyozó darabok, derékhangsúlyos ruhák és felsők, szűkített nadrágszárak, magas sarkú, esetleg platformos (emelt talpú cípő)
- Ezt kerüld: feszes felsőruházat, oversize ruhadarabok, magas derekú nadrágok, pufi kabát, boyfriend farmer
Alma alkat

3.,  Vonalzók - A vonalzók fiús alkatúak. Nagyobbrészt magasak, vékonyak, a mellkas és a fenék lapos, a derékvonal nem hangsúlyos. Kicsit szögletesek, sehol egy kis gömbölyűség. Persze sok nő pont ezt a típust irigyli, hisz ők mindent magukra vehetnek. A banán alkatúak hordjanak bátran válltömést, viseljenek kerek vagy V kivágást, de a felső legyen díszes vagy fodros, hogy a kisebb mellből optikailag nagyobb legyen. 
- Sztárpélda: Nicole Kidman, Jane Fonda, Gwyneth Paltrow
- Ezt viseld: kerek nyakú felsők, A-vonalú szoknyák, öv viselése kötelező, fodrok, válltömések
- Ezt kerüld: alaktalan kabátok, egyenes maxi ruhák, rövid felsők, hosszú csizmák, 
Vonalzó alkat

4., Homokóra - A homokóra az az alkat, mely a dívákra jellemző, és a nem ilyen alkatú nőket ők mély irigységgel tölti el. Ők azok, akik az ideálisnak gondolt 90-60-90-as mérette rendelkeznek. Persze, valaki lehet nagyobb méretekkel is homokóra. Ami erre a formára jellemző, az, hogy a mellek és a csípő mérete azonos, a derék hangsúlyos, a fenék gömbölyű. Scarlett Johansson pont ilyen alkat, nem véletlenül kap gyakran csábító női szerepeket, és kiáltották ki a legszexisebb sztárnak. A homokóra alkatúaknak egyszerű öltözködni, de ők is alaposan mellé tudnak nyúlni. Egy több számmal nagyobb pulóver például igencsak rosszul áll nekik.
Jellemzői: arányos mell, karcsú derék, szélesebb csípő, telt combok – nőies vonalak
- Sztárpélda: Salma Hayek, Scarlett Johansson
- Ezt viseld: ceruzaszoknya, derékhangsúlyos zakó, körömcipő, dekoltált felsők, nőies darabok
- Ezt kerüld: slampos ruhadarabok, vastag övek, robosztus lábbelik
Homokóra alkat

Kernya Mariann (MAYA)
Fotók: Internet