TOP 10 körömtrend 2017

Avagy tudd meg, mit fogsz a körmeiden viselni idén. Azt már most elmondom, hogy ami a körömformákat illeti, négy főbb irányvonal lesz, ha a 2017-es kifutótrendeket nézzük: a lekerekített, az ovális, a lekerekített négyszögletes, illetve hosszúkás, mandula alakú. Na de mi a helyzet a körömlakkokkal és a körömfestési technikákkal?
Most ezeket vesszük górcső alá:

1., A megunhatatlan klasszikusok - A 2017-es körömtrendek hamarosan izgalmasabbá és színesebbé válnak, de előtte még beszéljünk a megunhatatlan, klasszikusokról. Használjátok a nude színeket is bátran, amelyek az elegancia hírvivői és garantáltan mindenkinek tetszeni fog ez a természetes hatás! Ami pedig a fentieken túl még mellette szól az, hogy ezekhez a visszafogott árnyalatokhoz szinte bármilyen színű ruha, illetve smink is passzol. S ugye, az sem hátrány?!
Klasszikus körmök

2., Két színű? Igen, manikűrben ez abszolút tökéletes! – A természetes hatás után lépj egy szinttel feljebb, és használj egy szín helyett rögtön kettőt! Legyen szó akár a vagány, és nagyon népszerű ombre körmökről, vagy egy elegáns, francia manikűrről, biztosan nagyon trendi leszel vele 2017-ben, hiszen ez idén rendkívüli módon preferált lesz. A színek tekintetében határ a csillagos ég. Kombináld akár az egyszerű natúr árnyalatokat, vagy válassz egészen vibráló színt, a hatás nem marad el.

3., A nem túl francia, francia manikűr - Láttunk már a sima verziót, vagy fordított francia manikűrt, de most tovább emelünk a téten. Fesd be a fehér helyett feketével, vagy bármilyen más színnel a körmöd végét. A lényeg, hogy a francia manikűr szabályait vedd alapul, majd tegyél egy jó nagy csavart a történetbe, már ami a színeket illeti. Szóval használj feketét és fehéret, vagy bármilyen más különleges árnyalatot. Ereszd szabadjára a fantáziád és merj igazán formabontó lenni. Így, egyszerre leszel sikkes és kifinomult, az egyszerűség erejével.

Francia manikűr

4.,Vonalak – vonalak mindenütt - Az egyik legszuperebb trend idén. Abszolút egyszerű, nem túl hangsúlyos, de kétségkívül az egyik legjobban mutató körömdekoráció. Annak is remek választás, aki szereti az izgalmas díszítéseket, és annak is, aki éppen csak szeretné feldobni valamivel a manikűrjét. Elég egy vékony egyenes vonal, és máris feldobhatod vele az egyszerű festést. Szóval a ruhák után a körmökön is a csíkok hódítanak, használd őket bátra.
Vonalak a körmökön

5., Színtelen? 2017-ben ez is sláger – Ez az utolsó az egyszerű, de nagyszerű körömtrendek sorában. S, hogy ez miért is olyan népszerű? Mert ki mondta, hogy az egész körmödet be kell festeni ahhoz, hogy menő legyél? Használj alapozóként egy egyszerű, színtelen lakkot, majd dobj rá, mondjuk egy pöttyöt, egy vonalat, a monogramodat, vagy bármit, amit akarsz, a lényeg, hogy minél kevesebb erőfeszítést tegyél. Amennyiben szépek és egységesek a körmeid, akkor a díszítést közvetlenül is használhatod, alapozás nélkül.
Színtelen körömlakk

6., Ezüstök – Ezüst színű, metálfényű lakkok, valamint minden, ami még belefér! Kivételesen most nem az arany színekről fogunk hallani úton-útfélen, idén ugyanis az ezüst legjobb barátod. Ez a divat mellett azért is jó irány, mert szemben az arany ez szinte mindenkinek jól áll.

7., Csillámos manikűr – 2017-ben abszolút a csillogásé a főszerep körömfronton is. Sokan most a szívükhöz kapnak, hogy ez aztán biztosan nem az ő világunk, de nekik üzenem, hogy nem kell feltétlenül az egész kezet csillámba öltöztetni, ha menő szeretnél lenni, elég mondjuk egy-két körömön alkalmazni ezt a technikát,é s máris elérhetjük vele a kívánt hatást. Arra azért ügyelj, hogy ennél a trendnél a sminked és az outfited mindenképp legyen visszafogott, és minimalista, hogy az összhatás semmiképpen ne legyen túl harsány.
Csillámos körmök

8., Látványos körömdíszek - Nem elégszel meg a szimpla ezüsttel vagy a csillámokkal? Akkor, ebben az esetben díszíts gyöngyökkel és strasszokkal! A szabály itt is ugyanaz, mint az előbbi esetben, vagyis minél több és minél nagyobb díszítést választasz, annál visszafogottabb legyen az öltözködésed és a sminked. Ebben az esetben a legjobb megoldás, ha az abszolút hangsúly a körmeiden van.
Körömdíszek

9., Kilencvenes évek a kezeiden is – Ez az évtized, tavalyhoz hasonlóan, idén is nagy kedvenc lesz. Miután az öltözködésünkben már abszolút átvette az uralmat, így ne csodálkozunk, hogy a körmünkön is megjelenik. Éljenek az ennek jegyében készülő grafikák, színek és körömmatricák, plusz minden, ami még belefér! Amennyiben az öltözködésedben eddig nem alkalmaztad ezt, akkor itt az ideje, hogy változtass.
Kilencvenes évek körmök

10., Egy kis márvány - Ezen aztán már végképp nem lepődünk meg, hiszen már 2016-ban is gyakorlatilag minden márványba borult. Ennek jegyében készültek a márvány mintás laptopok, telefontartók és szinte mindenből készült ilyen verzió is. S ezek után már abszolút evidensnek számít, hogy 2017-ben a körmünk is tele lesz márványhatású festésekkel. S valljuk be őszintén, ez azért elég menőn néz ki.
Márvány mintájú körmök

S végezetül azért, hogy senki se hajthassa nyugodtan álomra a fejét. Íme egy trend, egyenesen a kifutóról, aminek elterjedése engem komoly aggodalommal tölt el :-)

+1 A “FUR”, azaz extra feliratos, sőt még ennél furább furcsaságok - Amennyiben azt hitted, hogy csak az öt centiméter hosszúságú műkörömben nehéz házimunkát végezni, akkor tévedtél. Ahogyan azt egyed bemutatókon is láthattuk, 2017-ben nincs olyan, hogy egy köröm túl sok, vagy túl extra. Hiszen ezek a nagyon is extra elemek abszolút meghódították a manikűr világát is. Azt azonban nehéz megmondani, hogy ebből egy valóban népszerű és hétköznap is hordható trend lesz-e! Én azt gondolom, hogy ez megmarad az igazi fashionisztáknak.
Extrém körmök

Kernya Mariann (MAYA)
Fotók: Internet