2017-es trendszínek és minták

1., Az év trendszíne - A Pantone intézet 2017-ben is kijelölte az év hivatalos trendszínét, ami idén nem más, mint a greenery, vagyis lombzöld. Az már 2016-ben is szinte mindenki számára egyértelmű volt, hogy a zöld hosszú évek utána újra hódít (sokak szerint a zöld az új fekete), így sokunk számára nem volt meglepő, hogy az év trendszíne is innen kerül ki, de engem személy szerint az árnyalat kissé meglepett, hiszen ez azért elég keveseknek áll igazán jól. De az tény, hogy egy nagyon izgalmas és feltűnő árnyalat.

Greenery szín


2., A sárga - A nagy divatházak idei kollekciót látva azt kell, hogy mondjuk, hogy a sárga is könnyedén kiérdemelte volna az év trendszíne titulust idén, vagy 2016-hoz hasonlóan legalább megosztva szerephez juthatott volna, ugyanis szinte az összes jelentős kollekcióban felbukkant. Az egészen világos árnyalattól, az élénk narancsig mindegyik hódít majd. Napimádók, készüljetek!

2017 sárga szín


3., A nude – A fentiek hallatán sokan a szívükhöz kaphatnak, hogy mi lesz velük 2017-ben, hiszen a fentiek egyikével sem igazán tudnak azonosulni, nos nekik sem kell aggódniuk, hiszen a NUDE (testszín) hatalmas divat lesz az idei évben is.  Akik tehát a visszafogott, natúr színeket részesítik előnyben, ők is bátran várhatják a tavaszt, hiszen garantáltan akad majd kedvükre való darab az üzletekben.

Nude szín 2017


4., Bye-bye neonszínek – A színek tekintetében hatalmas változás várható az idei évben, hiszen míg az előző években a harsány, vibráló színek uralkodtak, addig letisztul minden és a homogén színek lesznek az uralkodók. Ami még jelentős változás, hogy a harsány arany árnyalat után most, a finom és elegáns rose gold veszi át a vezető szerepet. Sőt a rózsaszín és annak árnyalatai újra hódítanak 2017-ben.

Rose Gold 2017 trend


5., Flower bomb - A virágminta örök divat, így 2017-ben sem szorulhat ki a kötelező motívumok közül. Szezonról szezonra az változik az, hogy épp melyik formában a legtrendibb. Így idén tavasztól az extrém, látványos és harsány virágminták hódítanak majd. Vibráló színek, rengeteg kisebb-nagyobb virág és az alapszínek tekintetében is a minél harsányabb verziók kerülnek előtérbe. Amennyiben hasonlítani szeretném valamihez, akkor egyértelműen a hippi korszak színei, motívumai és szabásvonalai köszönnek vissza 2017-ben is.

Virágminta 2017 trend


6., Csíkok minden mennyiségben – Ez az a minta, amit a trendektől függetlenül sokan szinte mindig viselnek, így szinte sosem ment ki a divatból igazán. De most a csíkimádók igazán örülhetnek, hiszen idén ez a minta menőbb lesz, mint az elmúlt években bármikor.  Lehet vékony vagy vastag, színes vagy egyszínű, sőt akár egy ruhadarabon belül váltakozhat mindez, többféle irányban és vastagságban, garantáltan divatos lesz. Azért arra figyeljünk, hogy a csík egy kényes dolog, hiszen a nem megfelelően megválasztott darabok roppant előnytelen megjelenést kölcsönözhetnek viselőjüknek, így alaposan gondoljuk át, mielőtt valamelyiket kiválasztjuk.

Csíkok 2017


7.,  Nagy printek, óriás nyomatok a ruhákon – 2013 után idén is visszatérnek a már-már festményekre emlékeztető minták a ruhákon. A legnagyobb divatházak mindegyike szerepeltette ezt az irány kollekcióba, s biztos vagyok benne, hogy a fast sahion márkák is egytől egyig használják majd ezt az elemet. Amennyiben igazán merész és bevállalós vagy, akkor válassz teljesen eltérő mintázatú ruhát, és a hatás garantáltan nem marad el.

Nagy minták 2017 trend


Kernya Mariann (MAYA)

Fotók: Internet