Legyél stílusos az átmeneti időszakban is


Szerencsére az időjárás már jó ideje a szebbik arcát mutatja számunkra, így hamar , már márciusban szembesülnünk kellett azzal a problémával, hogy mit vegyek fel, ha reggel hideg, délben pedig már meleg van! Erre egyetlen megoldás van csupán a réteges öltözködés, amivel sajnos nem spórolhatod meg, hogy délután ezt-azt a kezedben vagy a táskádban cipelj, de ha okosan választod meg a ruháidat, reggel sem fogsz fázni, nappal sem lesz meleged, és mindegy, hogy valamit le- vagy felveszel, mindenképpen jól fogsz kinézni. Annak érdekében, hogy ilyenkor se fázz meg, és azért azt  stílusos is legyél, összeszedtem néhány hasznos tippet, ami jól fog jönni az elkövetkező hetekben.
Mindenekelőtt azonban fontos tisztázni azt, hogy hiába éljük azt az időszakot, amikor szinte minden mindennel viselhető, olyannyira, hogy még a különböző minták nyugodtan keveredhetnek egymással, természetesen ez is csak akkor működik, ha a jó ízlés határain belül maradunk és betartjuk a kevesebb, néha több aranyszabályt! Nem titkolom, ehhez azért kell némi stílusérzék valamint egymással jól kombinálható ruhadarabok is. A réteges öltözködés jó kis feladat, de ha ismered a játékszabályokat ahhoz, hogy az összhatás megfelelő legyen. 

1. lépés: Egy könnyű alapdarabbal! - Lehet ez egy farmering, egy fehér ing, basic póló, tavaszi ruha vagy bármi, amit szívesen viselsz. A másik fontos szempont, hogy kényelmes és könnyű anyagból legyen, valamint a lehető leginkább semleges színű, hiszen így sokkal könnyebb dolgod lesz a későbbiekben. 

Alap pólók


2. lépés: Jöhet a meghatározó második réteg - A második réteg meghatározza a további színek, minták, anyagok sorsát és az outfit stílusát. Hiszen nem mindegy, hogy egy fehér blúz fölé egy pulóvert vagy egy, csinos blézert húztok. Az sem probléma, ha ez a réteg sem túl vastag, hiszen annyira azért nincs hideg. Sőt itt sem hátrány a testet követő fazon, de azért semmiképpen sem kell ránk tapadnia.

Második réteg


3. lépés: Nyitott kabát, vagy valami más - Ilyen lehet például az idén tavasszal is kötelező darabnak számító bomber vagy bőrdzseki, de tökéletes választás lehet egy trench coat (ballonkabát), esetleg egy farmerdzseki is  – a lényeg, hogy alkalmasint elől nyitott  viselhető is legyen. Ezt persze azt feltételezi, hogy nem egy réteg van a kabát alatt, hanem akár több is. Arra mindenképpen ügyelj, hogy a szettnek kabáttal és kabát nélkül is működnie kell, hiszen az kerül le rólatok legelőször.

Nyitott kabát


4. lépés: Átmeneti cipő, avagy mi legyen a lábakkal - Ilyenkor a legtökéletesebb választás egy könnyed anyagból készült mokaszin vagy loafer, esetleg egy slipon. A hűvös reggeleket egy vékony harisnyával vagy zoknival tudod átvészelni, amit napközben, ha úgy alakul akár le is vehetsz. Aki esetleg a sportosabb megjelenés híve, nyugodtan válaszon egy vagány sportcipőt vagy dorkót, hiszen az is garantáltan telitalálat. A nőiesebb vonal képviselőinek a klasszikus körömcipők mellett a vékony, tavaszi/nyári csizmákat ajánlom akár boka, akár hosszú kivitelben! A lényeg, hogy a lábbeli választás összhangban legyen az öltözékkel.

Átmeneti időre cipők


5. lépés: Az ördög a részletekben lakozik, avagy a kiegészítőkről ilyenkor se feledkezz meg! - Az utolsó, ámde nagyon is hangsúlyos "rétegként" koronázd meg az összeállításod jól megválasztott kiegészítőkkel. A legdivatosabb tavaszi fejfedők ilyenkor tökéletesen feldobják valamennyi szettet, de emellett a kendőkről, övekről, sálakról, táskákról, valamint az arcformátokhoz illő napszemüvegről és nem utolsó sorban a bizsukról se feledkezz meg.

Kiegészítők átmeneti időben


Még néhány tipp:
- A rétegek sose legyenek teljes takarásban, ne ugyanolyan hosszú ruhákat viselj egyszerre. A blúz lógjon ki a pulcsi alól, a lényeg a különböző ruhahossz.
- Ne akarj egyből mintákat és színeket is keverni. Izgalmas a hatás akkor is, ha egy színt választasz ki és a különböző textúrájú anyagokat kevered. Például a kötöttet a bőrrel és a pamuttal.
- A semleges színek azért jók, mert a végén egy hangsúlyos kiegészítővel "robbantani" tudsz
- Vesd be a nyári ruhadarabokat is, mielőtt a gardróbrendezés miatt magasabban lévő polcra kerülnek. A könnyű anyagú sortot vagy ruhát igenis arra találták ki, hogy ősszel is viseljétek – rétegként.

És egy jó tanács a végére: mielőtt kilépsz az utcára, nézz a tükörbe (lehetőleg egész alakosba) és egy kiegészítőt mindenképpen vegyél le magadról.

Kernya Mariann (Maya)
Fotók: Internet