Valentin nap, cukormáz nélkül

Sokan közülünk azonnal rávágják, hogy ez egy igazán giccses és egy abszolút felesleges „ünnep”, amit ráadásul túlzás is egy ilyen magasztos elnevezéssel illetni, hiszen sokan képviselik azt a nézetet, hogy ezt csupán az ajándékboltok és a virágüzletek generálták.
De nézzünk egy kicsit a felszín mögé és igyekezzünk a kézenfekvő megoldások helyett tartalommal megtölteni ezt az alkalmat is! Az elkövetkezőkben összegyűjtöttem azokat az ötleteket, tippeket, javaslatokat, amik talán Számodra is hasznosak lehetnek és a végén még az is lehet, hogy Te is elfogadod, hogy mint mindennek ennek is vannak erényei…

Miért is jó, hogy van Valentin nap? – Sokak szerint semmi értelme az egésznek, hiszen ilyenkor sokakban esztelen pénzszórási kényszer munkál, a többieknek pedig ez csupán egy újabb felesleges probléma, amikor is céltalanul bolyongva a bevásárlóközpontokban próbálnak mielőbb túl lenni az ajándékvásárlás megpróbáltatásain. Nos, szerintem azért ez ennél többről szól…. Hiszen gondoljunk arra, hogy elvégre ez egy olyan nap, amit biztosan együtt tölthetünk a kedvesükkel. Meglephetjük őt egy szívének kedves aprósággal, vagy megnézhetünk közösen egy jó filmet a moziban, s közben rengeteg élménnyel gazdagodunk. Én hiszek benne, hogy az évfordulón túl ez is jó lehetőség arra, hogy kicsit egymásra fókuszáljunk, s mivel ez egy fix dátum, így ilyenkor talán nem fordul elő a ”bocsánat, de közbejött valami” esete.
Így azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne mondjon azonnal és zsigerből nemet a Valentin napra, hiszen amint lecsupaszítjuk azt az évek alatt rárakódott giccstől, azonnal rájöhetünk hogy ez tulajdonképpen egy kiváló apropó arra, hogy biztosan időt, és figyelmet szenteljünk egymásnak.

A bombabiztos Valentin napi ajándékok:

1., Mozi, az abszolút befutó a programok közül - Amennyiben kedvesed szeret mozizni, akkor ezzel az ajándékkal biztosra mehetsz nála. Ha azonban a mindennapok rohanása miatt ritkán juttok el ilyen helyekre, akkor garantáltan örömet okozol majd neki a jegyekkel. Fontos tipp: Foglald le a jegyeket online, hiszen biztosan sokan választják majd ugyanezt a kikapcsolódási formát, s így elkerülheted a sorban állást. Jó tudni, hogy a mozi ilyenkor külön promócióval is készül, ezért érdemes nyitott szemmel járni, és körülnézni náluk.

null

2., Ágyba reggeli, vagy közös vacsora  Olyan szerencsések vagytok, hogy szabad a holnap reggeletek? Akkor semmiképpen ne hagyjátok ki, hogy egy kényeztető reggelivel is meglepitek kedveseteket,, ami természetesen nem lenne az igazi, ha nem ágyba szervíroznátok azt. Amennyiben azonban a reggeli valamiért elmaradt volna, akkor sincs minden veszve, hiszen egy ebéd vagy egy gyertyafényes vacsora még mentőövként a rendelkezésre áll, ha végképp nincs semmi ajándékötletünk. Fontos tipp: Ha a vacsora mellett döntesz, érdemes asztalt foglalni, ugyanis valószínűleg rajtad kívül is sokan folyamodnak majd ehhez a megoldáshoz.

3., Virág nélkül nincs Valentin nap, vagy mégis? – Azt hiszem, azt kijelenthetjük, hogy az uraknak azért könnyebb dolguk van, hiszen a hölgyek ajándékozása valamivel egyszerűbben megoldható…. Itt van például a virág, ami a női szívek mindegyikét megdobogtatja a hét minden napján, és természetesen nincs ez másképp Valentin napon sem. Legyen szó akár egy szálról,  vagy egy egész csokorról, esetleg valami egészen extrém kompozícióról, a siker mindig garantált....
Uraim nyugodtan hagyatkozzanak az üzletekben dolgozó szakemberekre, hiszen ők tökéletesen képben vannak az aktuális trendeket illetően, és csupán néhány információ birtokában is igazi virágkölteményeket készítenek majd. Fontos tipp: Érdemes már a nap legelején beszerezni az áhított darabot, vagy legalább megrendelni azt, mivel óriási roham várható az üzletekben, és az a tapasztalat, hogy ilyenkor hamar elkapkodnak szinte mindent.

Valentin nap-csoki

4., Édes pillanatok, avagy kerek csokoládé, lyukas csokoládé – Ez is a bombabiztos ajándékok kategóriáját erősíti, hiszen korra, és nemre való tekintet nélkül szinte mindenki rajong az édességekért. Lehet szó apró, jelzés értékű desszertről, vagy komoly gyönyörű dobozokba bújtatott bonbonokról, ezt is csak ajánlani tudjuk. Fontos tipp: Erre az alkalomra az édességgyárak többsége speciális kiadású édességekkel is készül, ezért a megszokott választékon felül tovább bővül az eddigi termékpaletta.

5., Csábíts csipkében – Azt hiszem, hogy azt kijelenthetjük, hogy  az urak egyszerűen imádják a csipkés, leheletvékony fehérneműket, akár Valentin-nap van, akár nem. Természetesen a legtöbb fehérneműgyártó már jó előre készül az ünnepre, hogy a férfiaknak legyen mivel meglepni a gyengébbik nemet. Szerintem azonban egy szexi darabra egy hölgynek nem csak február 14-én van szüksége. Bálint-nap alkalmából törvényszerűen a piros dominál, ha azonban ez a szín számodra túl sok, válassz egy kislányos rózsaszín, egy szexi fekete vagy fehér darabot. A lényeg, hogy magabiztosan viseld! Fontos tipp: erre az alkalomra a fehérnemű üzletek is új kollekciókkal, díszcsomagolással, illetve akciókkal is készülnek, érdemes tehát alaposan körülnézni.

Valentin nap-csipke

6., Valentin napon is egyenruhában – Nem kell senkinek megijednie, hiszen nem arra buzdítok, hogy csatlakozzon valamelyik kék lámpás szervezethez, de arra sem, hogy töltse ezt a napot a hét többi napján viselt céges egyenruhában. Csupán arról van szó, hogy jópofa ajándék lehet az idei év egyik nagy slágere az egyen póló, vagy páros póló. (Például uraknak KING, a hölgyek pedig a QUEEN felirat), de dekorálhatjuk a ruhát kedvenc fotónkkal, vagy bármilyen más specialitással is! Szerintünk az idei szerelmesek napján sokan kapnak majd ilyen ajándékot, a fiatalabb korosztályból legalábbis. Fontos tipp: érdemes időben gondolkodni a dolgon, hiszen a bevásárlóközpontok pólóügynökségei ilyenkor eléggé túlterheltek.

+ S ami nélkül sokaknak elképzelhetetlen a Valentin nap:
- szíves párnák
- plüss állatok
- szíves gyertyák
- lufik

Őszintén javaslom mindenkinek, hogy ezen a napon fordítson a szokottnál is jóval több figyelmet társára. Ha tehetitek mindenképpen mozduljatok ki, és csináljatok közös programot. Lepjétek meg egymást valami figyelmességgel, és nevessetek sokat, valamint töltődjetek fel alaposan, hiszen manapság sajnos nagyon kevés alkalom van erre.

                                                   Mindenkinek Boldog Valentin Napot!
Valentin nap-lufi

Kernya Mariann (#MAYAsytlist)

Fotók: Internet